Belajar Matematik Online | Kelas Tambahan Matematik Online Cikgu Fadli Salleh – Mathzier Video Matematik Tahun 4, 5 & 6

Menurut Cikgu Fadli Salleh, seorang cikgu matematik sekolah rendah yang berpengalaman mengajar matematik selama 14 tahun, PUNCA anak-anak LEMAH MATEMATIK adalah kerana:

  1. Murid hilang fokus di kelas
  2. Ibubapa tidak mempunyai kemahiran mengajar anak di rumah

Saya sangat setuju dengan Cikgu Fadli!

Dari pengalaman saya sebagai ibu kepada anak-anak yang kini berada dalam tahun 6 dan tahun 2, anak-anak memang TIDAK FOKUS dengan apa yang diajar di sekolah.

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

Kebanyakan masa, anak-anak saya tidak dapat memberitahu atau menunjukkan kepada saya apa yang difahami semasa belajar matematik di sekolah.

Saya perlu mengajar sendiri anak saya asas matematik dan teknik matematik sejak anak sulung saya, Izzah berada dalam darjah satu sehingga sekarang darjah 6.

Mengajar matematik kepada anak sendiri di rumah memerlukan kemahiran yang tidak semua ibubapa miliki. Tambahan pula silibus matematik sekolah rendah adalah semakin tinggi dan susah.

Saya terpaksa belajar semula matematik untuk mengajar anak saya!

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

Tidak semua orang mampu menghantar anak ke kelas tambahan. Yuran kelas tambahan adalah mahal dan memerlukan ibubapa memberikan komitmen dari segi masa, wang dan tenaga.

Ramai ibubapa NAK SANGAT mengajar anak-anak dirumah berbanding hantar ke kelas tambahan atau mengupah cikgu datang mengajar matematik di rumah.

Tetapi adakalanya kita lupa rumus dan jalan kerja matematik. Manakala soalan KBAT (Kemahiran Berfikir Aras Tinggi) pula pastinya memeningkan kepala ibubapa yang sudah bertahun tidak menyelesaikan soalan matematik.

Jangan risau, Anda sebenarnya tidak keseorangan. Saya ada penyelesaian untuk anda!

Mathzier – Kelas Tambahan Online Tahun 4, 5 & 6

Saya ingin memperkenalkan MATHZIER iaitu kelas matematik online pertama di Malaysia khusus untuk pelajar sekolah rendah dari Tahun 4 hingga 6.

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

Mathzier dihasilkan oleh Cikgu Fadli Salleh yang berpengalaman mengajar matematik sekolah rendah selama 14 tahun, dan berpengalaman menjadi pengawas peperiksaan, menghadiri kursus penandaan kertas Matematik tahun 6, di anugerahkan sebagai Guru Inspirasi McDonald’s 2019.

Kelebihan Mathzier Cikgu Fadli Salleh

Mathzier adalah Kelas Tambahan Online pertama di Malaysia yang lengkap dibuat mengikut silibus semasa berdasarkan KSSR bagi Tahun 4,5 dan 6 supaya apa yang Cikgu Fadli ajarkan nanti, mengikut piawaian kementerian pendidikan.

Kelas tambahan online Mathzier ini menggunakan rujukan utama buku teks sekolah. Jadi anda tidak perlu print out bahan jika kat rumah tiada printer. Anak anda boleh terus rujuk dan buat soalan dalam buku teks.

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

Apa yang membezakan Kelas Tambahan Online Mathzier Cikgu Fadli Salleh ini dengan tuisyen matematik di luar sana adalah elemen Auditori, Visual dan Kinstetic.

  • Anda dan anak-anak boleh tengok video dan belajar bila-bila masa dan di mana-mana. Di kampung pun boleh belajar, pergi melancong di oversea pun boleh lagi belajar. Tak kira masa, tempat dan waktu.
  • Lebih menarik lagi, anda boleh ulang-ulang tengok video sampai faham kemudian terus buat.

Ini paling mahal dan tidak dapat diperolehi di pusat tuisyen biasa. Di pusat tuisyen, jika anak tak faham masa guru mengajar, mereka akan terus tak faham tanpa dapat ulang semula apa yang cikgu tu ajar.

  • Dan yang paling penting, anda jimat masa dan tenaga tak perlu ke pusat tuisyen dan tak perlu hantar mereka lagi.
  • Mathzier juga dilengkapi dengan lebih 300 soalan pengukuhan dalam modul yang dibina sendiri oleh Cikgu Fadli Salleh dan cikgu-cikgu matematik yang berpengalaman gabungan lebih 30 tahun berdasarkan buku teks matematik beserta skema.

Jika anda mahu kukuhkan kefahaman matematik anak-anak, maka modul ini disediakan untuk mereka membuat latihan. Disini hadirnya penerapan kinstetic.

ORDER MATHZIER SEKARANG! – Tekan Sini

*Ini adalah produk digital dalam bentuk fail PDF. Anda boleh download dan cetak.

Pakej Mathzier – Slide, Video & 300 Soalan Latih Tubi Matematik

Mathzier dibahagikan kepada 3 pakej iaitu Pakej Tahun 4, Tahun 5 dan Tahun 6.

Setiap pakej Mathzier ini dilengkapi dengan Slide, Video dan 300 latih tubi. Anda boleh pilih untuk ambil satu pakej mengikut tahun anak anda berada.

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

Setiap bulan bermula Januari, Cikgu Fadli akan edarkan 8 topik utama matematik untuk tahun 4 dan 8 bab untuk tahun 5 dan 6.

Bayaran Mathzier hanya RM50 SATU BAB. Anda boleh pilih bab mana yang anda mahu bermula.

KANDUNGAN MATHZIER JANUARI BAB 1

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

MATHZIER – KELAS TAMBAHAN MATEMATIK TAHUN 4

Kenal Dan Tulis Nombor
Teroka Nombor
Banding Dan Susun Nombor
Nombor Genap Dan Nombor Ganjil
Pola Nombor
Bundar Nombor
Tambah Dan Anu Dalam Tambah
Tolak Dan Anu Dalam Tolak
Tambah Dan Tolak
Darab
Bahagi
Darab Dan Bahagi
Selesaikan Masalah

MATHZIER – KELAS TAMBAHAN MATEMATIK TAHUN 5

Nombor dalam perkataan
Nombor dalam angka
Nombor dalam angka dan perkataan
Cerakinkan nilai digit
Cerakinkan nilai tempat
Nilai tempat dan nilai digit
Banding dan susun nombor
Pola nombor
Bundarkan nombor
Soalan Uji Minda

MATHZIER – KELAS TAMBAHAN MATEMATIK TAHUN 6

Nombor Perdana
Nombor Tuju Digit
Hubungan Nombor Perpuluhan Juta dan Pecahan Juta dengan Nombor Bulat
Penyelesaian Masalah
Komplilasi Soalan Peperiksaan Sebenar

KANDUNGAN MATHZIER FEBRUARI BAB 2

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

MATHZIER – KELAS TAMBAHAN MATEMATIK TAHUN 4

Penukaran Nombor Bercampur Dan Pecahan Tak Wajar
Tambah Pecahan
Tolak Pecahan
Tambah Dan Tolak Pecahan
Pecahan Dari suatu Kuantiti
Tambah Perpuluhan
Darab Perpuluhan
Tukar Pecahan Dan Peratus
Peratusan Objek

MATHZIER – KELAS TAMBAHAN MATEMATIK TAHUN 5

Tambah Sehingga Sejuta
Tambah Melibatkan ANU
Tolak Dalam Lingkungan Sejuta
Tolak Melibatkan ANU
Darab Lazim Lattice Dan Mudah
ANU dalam Darab
Bahagi Dan Bahagi Mudah
Bahagi melibatkan ANU
Operasi Bergabung Darab
Operasi Bergabung Kurungan

MATHZIER – KELAS TAMBAHAN MATEMATIK TAHUN 6

Darab Pecahan Wajar Dan Pecahan Wajar
Darab Pecahan Wajar Dengan Nombor Bercampur
Darab Nombor Bercampur Dan Mencari Anu
Bahagi Pecahan Wajar Dengan Pecahan Wajar
Bahagi No Bercampur Dan Cari Anu
Darab dan Bahagi Perpuluhan
Peratus Dalam Simpanan Dan Pelaburan
Peratus Dalam Kehidupan Seharian

ORDER MATHZIER SEKARANG! – Tekan Sini

*Ini adalah produk digital dalam bentuk fail PDF. Anda boleh download dan cetak.

Tidak seperti kelas tambahan matematik diluar sana, Mathzier dihasilkan mengikut silibus matematik semasa berdasarkan KSSR bagi Tahun 4,5 dan 6. Lebih-lebih lagi Cikgu Fadli dan cikgu-cikgu yang terlibat sentiasa mendapat maklumat terkini yang tepat dari kementerian pendidikan.

Lebih menyeronokkan, anda bersama anak dapat menonton video matematik berulang-ulang kalisehingga faham. Bayangkan seperti mengupah seorang tutor mengajar di rumah anda!

Video Pengajaran, Sama Seperti Apa Yang Cikgu Fadli Ajarkan Di Kelas Berdasarkan Buku Teks!

Belajar Matematik Mathzier Kelas Matematik Online Cikgu Fadli Salleh

Penerangan yang Cikgu Fadli berikan sangat jelas dan anak anda dapat buat latihan dalam buku teks matematik sekolah berdasarkan pengajaran yang diberikan dari video matematik tersebut.

Bukan setakat itu, ia boleh ditonton di mana-mana sahaja kerana ia boleh dibuka di handfon dan juga didalam laptop.

Penerangan video bagi setiap sub topik sangat penting untuk kefahaman murid. Video matematik ini boleh diulang tayang selalu dan latih tubi juga boleh di print out berkali-kali untuk dibuat latihan.

SAYA NAK ORDER SEKARANG! – Tekan Sini

*Ini adalah produk digital dalam bentuk fail PDF. Anda boleh download dan cetak.